ER DETTE VERDENS BEDSTE SOVS? DISSE INGREDIENSER FRA JAMIE OLIVER VIL OVERRASKE DIG

Hvis du virkelig vil gøre ekstra meget ud af julen i år, er det vigtigt at hvert element af din festmiddag er i topklasse, og hvad er næsten vigtigere på julebordet end en mega lækker sovs. Din egen, hjemmerørte sovs.

Det gode ved denne opskrift fra Jamie Oliver er, at den kan laves i god tid og opbevares i køleskabet eller fryses ned og tøes op på den store dag. Jamie fortæller: "Min julemiddag er en klassisk steg på steroider. To uger før er det "gør klar til sovs"-dagen." til Nottingham Post.

Læs også

Juletraditionen tro: Rema 1000, Netto m.fl. sikrer julestemningen

Top 20 juletraditioner folk fra hele verden helst vil prøve: Dansk tradition er på listen!

Orker du ikke denne juletradition? Måske du så skal lade være og prøve det her i stedet

Han siger, at nøglen til den perfekte sovs er at undgå granulater og vand, og i stedet bruge vin - hvilket er noget, vi alle kan bakke op omkring.

Jamie Olivers bedste opskrift på sovs:

Til 1 liter:

To løg

To gulerødder

To stilke bladselleri

To skiver røget bacon

To friske laurbærblade

To kviste frisk salvie

To kviste frisk rosmarin

To stjerneanis

10 kyllingevinger

Olivenolie

60 ml sherry eller portvin (valgfrit)

Fire spiseskefulde hvedemel

To spiseskefulde tranebærsauce

Sådan laver du Jamies sovs

Forvarm ovnen til 180C/160C varmluft/Gas 6, skræl derefter løgene og vask gulerødderne grundigt.

Hak dem groft sammen med bladselleri og baconskiverne, og gå derefter videre til krydderurterne. Kom grøntsagerne, laurbærblade, salvie, rosmarin og stjerneanis i en solid, dyb bradepande, og drys det hakkede bacon ovenpå.

Pil kyllingevingerne åbne og bank dem med en kagerulle for at frigive smagene, og kom dem i bradepanden.

Top med en smule olie, rigeligt med salt og peber, og vend det hele sammen, inden det bages i ovnen i en time. 

Når det er færdigt, kommes indholdet af panden over i en stor gryde over lav varme på komfuret. Fjern alle ben fra kyllingevingerne. Blend resten med en stavblender, skrab alt op fra bunden og siderne af gryden.

Jamie fortæller, at jo længere det hele koger i gryden, desto mørkere bliver sovsen. Hvis du bruger sherry eller portvin, tilsæt det nu, og lad det simre i et par minutter.

Tilsæt gradvist melet, efterfulgt af to liter kogende vand direkte fra kedlen. Lad dette simre i gryden i en halv time, eller indtil sovsen er reduceret til en tyk sauce. Omrør af og til.

Si sovsen i en stor beholder, når den har den ønskede konsistens, og skub alle grove stykker igennem med bagsiden af en ske. Lad den køle ned til stuetemperatur og sæt den derefter i køleskabet eller fryseren, klar til sidste step på juleaften.

Hvis sovsen er frossen, skal du lade den tø op, mens anden eller gåsen tilberedes i ovnen. Tilsæt fedtet fra fjerkræet efter det er færdig i ovnen i en stor gryde. Opvarm det hele på komfuret, og når sovsen begynder at koge, røres tranebærsaucen i lige inden det hele fjernes fra varmen. 

Si det hele gennem en sigte og lad det stå på laveste varme, indtil det er klar til servering. Sørg for at fjerne overskydende fedt fra toppen.

Læs også

Flere penge på vej: Ny skatteaftale tilgodeser disse befolkningsgruppe

Bekræftet: Dommer klar til endnu en omgang ‘X factor’

Jessica købte vase i genbrugsbutik til 27 kr.: Var nær gået bagover da hun fik værdiprisen

2023-12-19T09:20:52Z dg43tfdfdgfd