STIKKELSBæRLAGKAGE

Hvad enten det er højsæson for bær og frugter, eller man har sørget for at have et gedigent forråd i fryseren, så er det altid skønt at inkorporere sommerbær i bagværk.

Jeg havde en posefuld røde stikkelsbær i fryseren og et par gæster på trapperne - så de blev forvandlet til en lækker, smagfuld lagkage fyldt med sommersmag!

Med lækre, solmodne bær handler det om at lade frugtsmagen træde frem og ikke drukne det for meget i sukker og andet gøgl.

Herunder får du opskriften på en simpel, men velsmagende stikkelsbærlagkage - og hvis du vil have opskriften på bundene, så kan du se den lige her: hjemmelavede lagkagebunde.   

Stikkelsbærlagkage

Sommer i en kage!

8 portioner

55 minutter

Forberedelse: 15 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 40 minutter

Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 250 gram stikkelsbær
 • 100 gram sukker
 • 1 stk vaniljestang
 • 500 ml piskefløde
 • 3 stk lagkagebunde, se opskrift i artiklen

Fremgangsmåde

 1. Bring stikkelsbærrene i kog i en tykbundet gryde med en smule vand i bunden.
 2. Når bærrene så småt er kogt ud, tilsættes sukker og smages til. Hvis bærrene har været i fryseren, kan det godt ske, at en del af bærrets naturlige geleringsevne er forsvundet - nemlig pektinen. Hvis du vil være på den sikre side, kan du vælge at bruge syltesukker, da det indeholder pektin. Frugtmassen skal gerne stivne en smule, så du slet ikke behøver at bruge husblas eller lignende.
 3. Nu kan du vælge at blende den lidt sammen for at opnå en mere ensformig konsistens, eller lade den være lidt mere rustik. Lad den køle af til stuetemperatur.
 4. Læg en af lagkagebundene (se opskriften øverst i artiklen) i bunden af en springform og sørg for, at den slutter tæt.
 5. Pisk piskefløden luftig - den må ikke være alt for stiv, da den kan risikere at skille, når du rører videre under tilførslen af frugtmassen.
 6. Vend den afkølede stikkelsbærmasse i flødeskummen forsigtigt, indtil det har blandet sig sammen.
 7. Fordel skiftevis fløde og bunde og skub det forsigtigt sammen.
 8. Sæt den gerne på køl en par timer, så den sætter sig. Alternativt kan du sagtens lave den aftenen før, da den dermed 'slår' sig og bliver bedre i smag og konsistens.

2023-06-28T23:12:09Z dg43tfdfdgfd