RIBSSAFT

Der er noget magisk ved at fremstille sin egen ribssaft hjemme i køkkenet. Denne opskrift indkapsler essensen af sommer med sin enkle og rene smag, og den tager os tilbage til traditionerne i vores barndom, hvor saften blev lavet fra bunden med friske bær plukket direkte fra haven.

Med kun tre basale ingredienser – ribs, vand og sukker – fremhæver denne ribssaft bærenes naturlige sødme og syrlighed. Ved at koge og presse bærrene frigøres der en eksplosion af smag, der fanger sommerens essens i en flaske.

Tip: Denne opskrift giver saft til en god 0,5 liters flaske - gang bare portionen op, hvis du har høstet stort ind af ribs.

Ribs

Fremgangsmåden i denne opskrift er både enkel og ligetil, hvilket gør den tilgængelig for selv nybegyndere i køkkenet. Der er ingen brug for fancy udstyr eller teknikker; blot en simpel kogning, mashing og sining. Resultatet er en saft, der er både forfriskende og alsidig, perfekt til at nyde alene eller som en ingrediens i din favorit cocktail eller dessert.

Denne ribssaft opskrift fejrer selvforsyning og sæsonbestemt madlavning ved at bruge lokale råvarer. Ved at lave saft fra friske, sæsonbestemte ribs, kan nyde en overlegen smag, som ikke kan sammenlignes med noget kommercielt produkt.

I en tid, hvor vi alle søger at forbinde med enklere glæder og hjemmelavede godbidder, er denne ribssaft en perfekt måde at fordybe sig i køkkenet og skabe noget, der kan nydes med venner og familie. Det er ikke kun en opskrift; det er en oplevelse og en hyldest til tradition og smag.

Ribssaft

Det er let at få en lækker og forfriskende saft ud af de sure ribs

1 portioner

1 time

Forberedelse: 15 minutter

Ventetid: 15 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Ca. 2000 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 500 gram ribs
 • ½ l vand
 • 2 dl sukker (hvid sukker)

Fremgangsmåde

 1. Udstyr: En stor gryde En finmasket si eller et klæde Steriliserede flasker til opbevaring
 2. Forbered Ribsene: Skyl ribsene grundigt, og fjern eventuelle blade eller dårlige bær. Hvis du selv plukker dem, kan du sagtens lade stilkene sidde, de bliver nemlig siet fra i den endelige proces. Og så sparer det helt vildt meget tid.
 3. Kog Ribsene: Placer ribsene i en stor gryde sammen med vandet, og bring det i kog. Kog dem under låg i ca. 20 minutter
 4. Brug bagsiden af en ske til at mase ribsene i gryden for at frigive saften.
 5. Hæld blandingen gennem en finmasket si eller et klæde i en anden gryde eller skål. Pres så meget saft ud af bærrene som muligt.
 6. Tilsæt de 2 dl sukker til den siede saft, og rør, indtil sukkeret er fuldstændig opløst.
 7. Kog saften i yderligere 5-10 minutter, indtil den er let reduceret og har en flot konsistens.
 8. Smag saften, og juster med mere sukker, hvis det er nødvendigt.
 9. Hæld den varme saft i steriliserede flasker, og luk dem tætsluttende. Køl Ned og Nyd: Lad saften køle ned, og opbevar den i køleskabet. Den vil holde sig i flere uger, eller du kan fryse den til senere brug.
 10. Din ribssaft er nu klar til at blive nydt! Den kan blandes med vand eller boblevand for en forfriskende sommerdrink eller bruges som en smagfuld ingrediens i forskellige retter og desserter. God fornøjelse!

2023-08-08T13:32:07Z dg43tfdfdgfd