POUTINE

Canada er kendt for en ægte fritte-klassiker på nationalret-fronten - Poutine.

Rent ud sagt er det 'blot' sprøde fritter med ostestykker og brun sovs. That's it.

Og ja - selvfølgelig fungerer det helt eminent - blødt, sprødt og cremet!

Og som med så mange andre simple retter med få råvarer, så handler det om at have de bedste råvarer.

Perfekt sprøde fritter, den bedste ost og selvfølgelig en brun sovs.

Fritterne kan laves på mange måder - du kan sagtens få sprøde fritter i ovnen, med airfryer eller hvad du plejer at gøre - men skal det være spot-on, så prøv min Triple Fried-opskrift.

Du kan se en guide til at lave brun sovs på forskellige måder her - brun sovs fra bunden

Og hvis den skal være autentisk, så skal man i specialforretninger og finde 'cheese curds', som er små, lækre hapsere i en nogenlunde fast form - det bedste alternativ kan man få med frisk bøffelmozzarella.

Her skal man blot bryde den i mindre stykker og lægge på retten.

Se med herunder: 

Poutine

Canadiske fritter!

2 portioner

1 time, 10 minutter

Forberedelse: 10 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 1 time

Ca. 950 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram mellemstore kartofler
  • 2 dl brun sovs, find opskriften i artiklen
  • 200 gram cheesecurds (eller frisk mozzarella)

Fremgangsmåde

  1. Start med at få fritterne i spil - hvis du vil gå all-in, så prøv Triple Fried-teknikken længere oppe i artiklen, og ellers kan du køre simpelt - skær dem i både, vend dem i olie og salt og smid dem i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 1 time.
  2. Når fritterne nærmer sig at være færdige, skal saucen laves klar - fang teknikken oppe i artiklen! Den klassiske canadiske teknik er at lave en opbagning med 4 spsk. smør, som smeltes - herefter røres 2 spsk. hvedemel i, som får lov til at brune lidt af i gryden. Herefter hældes der et par deciliter oksebouillon i blandingen - lidt af gangen, så du får den rette konsistens. Skulle du få for meget væske i kontra hvad opbagningen kan trække - så jævn lidt maizena i noget mælk og hæld i. Skal den 'fordanskes', så har en brun sovs aldrig været ked af lidt piskefløde! Smag til med salt og peber.
  3. Fordel de sprøde fritter i to skåle, og bryd mozzarellaen i mindre stykker over fritterne - hæld sovsen over fritterne og osten (så den smelter lidt!) og servér straks, så fritterne stadigvæk forbliver sprøde.

2024-01-19T23:33:26Z dg43tfdfdgfd