PASTA AL POMODORO FRESCO: SPAGHETTI MED FRISK TOMAT

Spaghetti med tomatsovs er altid en klassiker i hverdagen, men hvis det skal gå rigtig stærkt, og du ikke lige har tid til at koge en god tomatsovs ordentlig ind?

Så kan du også lave en super lækker pastaret med friske tomater!

Opskriften stammer fra det italienske køkken og går under navnet Spaghetti al pomodoro fresco.

I al sin enkelthed handler det om at finde de bedste tomater, du kan få fat i - for retten smager ikke af meget andet end aromatisk tomat, hvidløg, ost og lidt balsamico. Hvor man oftest laver en hjemmelavet tomatsovs ved at koge flåede eller hakkede tomater sammen med løg, hvidløg og krydderier, så skal man i stedet svitse de friskhakkede tomater hårdt i rigeligt olivenolie.

De skal svitses, indtil de falder sammen i konsistensen - hertil bruger jeg revet hvidløg og balsamico-eddike til at pifte smagen op. Du kan også bruge tørret chili for et ekstra kick.

Nemt, simpelt og utrolig lækkert - det er også en god måde at få brugt resterne af dine tomater hele året rundt.

En ekstra solid smagsgiver er ved at tilføje semidried tomater - så er det ikke helt pomodoro fresco længere, men du får en vanvittig dyb tomatsmag, hvor de friske og hengemte går op i en højere enhed.

Fang opskriften herunder: 

Pasta al pomodoro fresco: Pasta med frisk tomat

Nemt og lækkert!

2 portioner

10 minutter

Forberedelse: 0 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 300 gram cherrytomater
 • 1 tsk hvidløg, revet
 • 1½ tsk balsamico-eddike
 • ½ tsk salt + peber
 • 70 gram ost (parmesanost, vesterhavsost, etc.)
 • 200 gram pasta eller spaghetti
 • 1 håndfuld semidried tomater (kan undlades, eller du kan bruge soltørrede ligeså)

Fremgangsmåde

 1. Sæt pastavand over at koge, så det passer med, at dine pastaer koger, mens du laver saucen.
 2. Skær tomaterne i små tern - hvis de bliver for store, så skal man have skallen skoldet af, så ved at hakke dem i mindre stykker, slipper du for det.
 3. Varm en god sjat olivenolie op i en gryde ved høj varme - tilsæt tomaterne og svits dem i 6-8 minutter, indtil de falder sammen og væsken reduceres til en cremet konsistens.
 4. De må ikke få for længe, da de så koger tørre - her kan du heldigvis bruge lidt pastavand til at opjustere saucen og konsistensen.
 5. Når tomaterne er tilpas udkogte, tilføjer du revet hvidløg, balsamico-eddike og smager til med salt og peber.
 6. Lad det simre i nogle minutter, hvorefter du hælder vandet fra spaghettien og smider spaghettien op i gryden med tomatsaucen - tilføj revet ost og rør det grundigt rundt, hvorefter den er klar til servering.
 7. Som et ekstra smagfuldt touch, kan du lige tilføje semidried tomater, når du rører spaghettien sammen. Fang opskriften på disse længere oppe i artiklen.

2023-11-21T23:41:54Z dg43tfdfdgfd