CHOKOLADE-SCONES

Hvis man trænger til en hurtig, lækker lille snack til kaffen, så går man aldrig galt i byen med et par hjemmebagte scones.

Men hvis man lige vil oppe den lidt på luksus-fronten, så laver man chokolade-scones!

Og det er utroligt nemt at bage - chokolade-scones kan man lave på 20 minutter.

Scones er lidt en sjov mellemting mellem brød og kage, hvor man får en lidt blød, smuldrende og cremet konsistens på brødet.

Scones er noget helt for sig selv - det er hverken en kage eller en bolle, men den smager som en herlig mellemting - men når man tilføjer chokolade i sine hjemmebagte scones, så er det alligevel lidt tættere på en kage. 

Du kan hurtigt lige sætte en omgang over uden at skulle spekulere på hævetid, hviletid eller æltetid, som er gældende for mange andre kager og bagværk i samme boldgade - eksempelvis chokoladeboller, fastelavnsboller eller fødselsdagsboller. 

Det skyldes, at man bruger bagepulver fremfor gær som hævemiddel. 

Scones med chokolade og generelt scones er bedst, hvis de bliver spist indenfor et par dage, da de er meget tætte og kompakte i sammensætningen - som gør, at de hurtigt kan blive tørre.

Men heldigvis kan du også fryse dem ned efter bagning. 

Scones skal nemlig heller ikke æltes særlig meget og læner sig lidt op af opskrift og fremgangsmåde, som man oplever ved eksempelvis mørdej eller tærtedej - der skal man blot lige samle dejen, så smørret i dejen kan forblive intakt og mindre stykker, så du ved scones får den perfekte balance mellem sprødhed og blødhed.

Du vælger selv, hvilken slags chokolade, du putter i dine scones - den klassiske opskrift på chokolade-scones dikterer mørk chokolade, men du kan sagtens bruge lys chokolade, Marabou-chokolade, mint-chokolade, pålægschokolade eller hvad du lige har ved hænderne - kun fantasien sætter grænser!

Formen på scones kan du selv vælge - min opskrift fortæller dig, at du kan udstikke dem med en udstikker.

Sådan gør man på klassisk vis.

Men du kan også sagtens bare skære dem ud i firkanter, cirkler eller lignende. Det kommer ikke så nøje, så længe de er i ca. samme størrelse i forhold til bagetid. 

En perfekt lille hapser på en travl eftermiddag, til aftenskaffen eller noget helt tredje.

Fang min opskrift på chokolade-scones herunder:

Chokolade-scones

Luftige og lækre!

10 portioner

20 minutter

Forberedelse: 5 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 300 gram hvedemel
 • 1 dl yoghurt naturel
 • 60 ml mælk
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 knsp. fint salt
 • 2 spsk. sukker
 • 60 gram chokolade (mørk eller lys)
 • 70 gram smør

Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen på 210 grader. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Skær smørret i mindre tern og hæld det i melblandingen - smuldr smørret ud i melet med dine fingre, indtil du har en lækker, løs og krummeagtig konsistens. Tilsæt nu chokoladen, som du har hakket i små stykker.
 2. Tilsæt herefter yoghurt og mælk og saml dejen med en ske - når den begynder at samle sig, kan du efterfølgende hælde den ud på bordet og ælte den kortvarigt - endelig ikke for længe, så bliver den sej og ikke så sprød og smuldrende, som den gerne skal være. Den skal blot lige hænge sammen. Spæd til med mere mælk eller mel, alt efter om konsistensen virker for tør eller for våd - den må ikke klistre på bordet, men skal stadig være sammenhængende.
 3. Rul den let ud med en kagerulle, så dejen har en ca. højde på 2 centimeter - brug en udstikker (jeg brugte en på 6 cm i diameter, som gav mig 10 scones) og udstik små cirkler, som du lægger på en bageplade med bagepapir. Saml dejen, som ikke blot udstukket, og form den igen, så du kan udstikke igen, indtil der ikke er mere dej.
 4. Bag dem i ovnen i ca. 14-15 minutter på næstøverste rille, indtil de har hævet sig og er gyldne i overfladen.

2024-01-05T12:26:25Z dg43tfdfdgfd