CARLSBERGS ALCHEMY BREWS HYLDER øLKUNST MED NYTæNKENDE EKSPERIMENTER

Hvis du er typen, der har fulgt med i den danske ølscene de seneste årti, så har du nok bemærket en rivende udvikling - mikrobryggerier har eksploderet, IPA’er oversvømmede markedet for nogle år tilbage og ‘vilde’ øl har trendet som aldrig før.

Markedet bliver hele tiden mere og mere innovativt - nogle går efter nye smage, andre eksperimenterer med nye metoder og nogle helt tredje går back-to-basics for at hylde den rene smag. Carlsberg er hoppet med på bølgen og lanceret et koncept, som går under navnet Alchemy Brews.

Som navnet antyder, er det en række øl, som er blevet udtænkt som et eksperiment i et laboratorium. Alchemy Brews er brygget på Carlsbergs Laboratorium og sælges eksklusivt hos Home of Carlsberg.

Kollektionen er resultatet af Carlsbergs søgen efter at brygge den bedste øl i verden - en tradition, der startede med bryggeriets grundlæggelse af J.C. Jacobsen i 1847. Som en slags spirituel hyldest til Carlsbergs bryggeregenskaber, er Alchemy Brew-serien en repræsentaiton af deres over 150 års erfaring.

Foto: Daniel Rasmussen (Carlsberg)

Konceptet bag Alchemy Brews

Alchemy Brew-konceptet er en hyldest til videnskaben og håndværket bag ølbrygning. Serien er udviklet for at udforske nye smagsnuancer og bryggeteknikker, som udfordrer og udvider traditionelle opfattelser af, hvad øl kan være.

Gennem brug af specialråvarer og avancerede bryggeteknikker, forsøger Carlsbergs brygmestre at skabe unikke øloplevelser, der kombinerer innovation og tradition. Zoran Gojkovic er ledende brygmester på dette projekt og fortæller følgende:

"De her flasker repræsenterer en ny, spændende tilgang til at fremvise øl og bryggekultur fra et Carlsberg- og dansk synspunkt. Vores ambition er at vise, hvad der er muligt med øl, når du har et dedikeret, erfarent team kombineret med nysgerrighed, passion og videnskabelig tænkning. Vi fokuserer på de bedste råvarer, opbevaring og produktionsmetoder for at skabe den bedste øl i verden. For os, er det vigtigt, at kreativitet og perfektion blomstrer for at opnå dette.”

Øllene er ganske eksklusive og kommer også med en lidt heftig prisseddel, der varierer mellem 200 kr. og 1500 kroner - heldigvis kommer de i 75 cl champagneflasker, så der er nok af de dyre dråber.

Vi har eksempelvis prøvesmagt deres vinøse Vinous Beer, som kombinerer tankegangen fra vindyrkning med nuancerne i øl - et resultat, som giver en sprudlende, speciel og smagfuld øl, der både vækker associationer til belgisk Lambic-kunst såvel som friske og frugtige hvidvine - især brugen af drueskaller fra sorten Rondo og Chardonnay giver en kompleks syre, der både er læskende og saftig, men også har et lille bid med en heftig alkoholprocent og de mørke øltoner.

Det er en række interessante udgivelser, som vækker sanserne hos ølentusiaster og sætter de eftertragtede flasker på todo-listen med sine nytænkende og legende tilgange til slutproduktet - hvis det lyder som noget for dig, kan du hoppe ind og købe en eller flere af kollektionen Alchemy Brews her.

Alchemy Brew-serien omfatter seks unikke øltyper - du kan læse mere om de seks herunder:

ALCHEMY BREWS

Wheat Lager

Øltype: Belgisklignende witbier

Karakteristika: En blød og forfriskende pilsner

ABV: 6%

Brygmester: Erik Lund

Brut Beer

Karakteristika: Mousserende, tør og blød med ingredienser som zuzu, rosenvand og grapefrugtskal

ABV: 6%

Brygmester: Helena da Silva

Vinous Beer

Karakteristika: En vinøs, astringerende og let syrlig øl med Rondo- og Chardonnay-drueskaller

ABV: 9,5%

Brygmester: Erik Lund

The Initium

Øltype: En stærk lager

Karakteristika: En fyldig, mørk lagerøl inspireret af Carlsbergs originale mørke lagerøl

ABV: 8,5%

Brygmester: Chris Thurgeson

The Animus

Øltype: Fadlagret pilsner

Karakteristika: En ufiltreret, upasteuriseret og maltfyldig pilsnerøl lagret på brugte whiskyfade

ABV: 12,5%

Brygmester: Zoran Gojkovic

The Rubedo

Karakteristika: Rig på smag af friskplukkede røde bær med en blød fylde uden bitre noter. Øllen indeholder dog ikke nogen bær, da aromaerne stammer udelukkende fra den røde byg

ABV: 12%

Brygmester: Zoran Gojkovic

2024-06-03T06:38:39Z dg43tfdfdgfd