CACIO E PEPE - CREMET SPAGHETTI MED KNUST PEBER

En af de ting, som er fantastisk ved italienske pastaretter er, at de ofte får utrolig stor velsmag ud af meget få ingredienser. Ofte er simple teknikker vejen frem til et dejligt måltid i hverdagen. 

Jeg elsker at bruge det italienske køkken til hverdagsmad og hurtig aftensmad - netop fordi du ikke går på kompromis med smagen, selvom de kun bruger få ingredienser og laver hurtig mad på under 20 minutter.

Cacio e pepe betyder blot 'ost og peber' og er en nem og hurtig form for aftensmad, hvor du cremer en god spaghetti eller pasta ind i revet ost og knust peber.

Du kan bruge helt almindelig sort peber og peberkorn, men skulle du have en anderledes form for peber i huset - langpeber, rød peber, sichuan-peber eller lignende? Så kan du eksperimentere lidt med det.

Det er en af de retter, hvor man kun bruger en 2-3 ingredienser - så derfor kan man virkelig smage de enkelte ingredienser.

Så sørg for at bruge en rigtig god ost til formålet - en god, moden parmesanost, vesterhavsost eller pecorino og så enten en god hjemmelavet pasta eller frisk pasta købt i supermarkedet. 

Det er en af de nemme retter fra det italienske køkken, som ligger i samme boldgade som mine opskrifter på Pasta Arrabiata og Pasta Alfredo.

Nemt, enkelt, hurtigt og vanvittigt velsmagende. 

Som det er med mange italienske opskrifter med pasta, så har den originale og autentiske opskrift en bestemt slags pasta, du skal bruge - til cacio e pepe er det oftest enten klassisk spaghetti eller tonnarelli.

Men du kan heldigvis bruge din yndlingspasta til formålet uden at det påvirker smagen. 

Herunder kan du se opskriften på den klassiske Cacio e Pepe - som i al sin enkelthed er pasta med sort peber!

(Brug eventuelt saltørrede æggeblommer i stedet for parmesan til sidst for en lidt anderledes umami-smag på toppen!)

Cacio e Pepe

Cremet, krydret pastaret!

0 portioner

20 minutter

Forberedelse: 5 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Ca. kcal pr. portion

Ingredienser

 • 400 gram spaghetti
 • 20 gram smør
 • 40 gram parmesanost, revet
 • 2 tsk sorte peberkorn

Fremgangsmåde

 1. Sæt godt saltet vand over til pastaen, og påbegynd kogningen af spaghettien efter anvisningen på pakken.
 2. Knus de hele peber med en morter eller brug en almindelig peberkværn, hvis den kan male peberet fint.
 3. Varm en tør pande op og rist det godt, indtil det begynder at dufte krydret. Tilsæt herefter smørret og lad det bruse godt i gennem.
 4. Tilsæt herefter nogle skefulde af den saltede pastavand til panden og lad massen simre godt i gennem.
 5. 4-5 minutter inden pastaen er kogt færdig efter anvisningerne, fiskes den op og hældes på panden med peberblandingen.
 6. Steg spaghettien let i pastavand ved at tilføre små skefulde til panden af gangen – pastaen skal gerne kunne koge/stege færdig på panden, mens du vender pebersaucen ind i den.
 7. Nogle minutter inden spaghettien er færdigt, tilsættes den revne ost og varmes ind i pastaen.

2023-11-15T23:46:32Z dg43tfdfdgfd