ESPRESSO MARTINI

Espresso martini er en cocktail, der kombinerer kaffe og alkohol i en lækker og forfriskende drink. Det er en relativt ny cocktail, der først blev opfundet i 1980'erne af den australske bartender Dick Bradsell i London. Espresso martini består normalt af espresso, vodka, kahlua eller anden kaffelikør og sukkersirup.

Det er en utrolig lækker og smagfuld cocktail, som både giver dig et spark sidst på aftenen med både koffein og vodka - så du måske kan danse løs på dansegulvet et par timer mere!

Historien bag drinken går på, at en kunde en aften bad om en drink, der kunne "vække hende og f***e hende op", og det gav Bradsell idéen til at kombinere kaffe og vodka i en cocktail.

Han tilføjede derefter kaffelikør og sukkersirup for at give drinken en sødere smag og en mere blød konsistens.

Bradsell er også kendt for at have opfundet mange andre populære cocktails, herunder Bramble og Treacle.

Det blev en drink, som hele verdens befolkning ret hurtigt tog til sig og selvom den kun har eksisteret siden 80'erne, er den allerede så utrolig fast etableret på bartender-rygraden i dag. 

Espresso martini er en alsidig cocktail, der kan varieres på mange måder.

Eksempelvis:

Salted caramel espresso martini: Tilføj en lille mængde saltet karamel sirup for at give en sød og salt smag til drinken.

White Russian espresso martini: Tilføj en lille mængde fløde for at gøre drinken mere fyldig og cremet.

Irish espresso martini: Tilføj en lille mængde irsk whisky for at give drinken en ekstra kick.

Nutella espresso martini: Tilføj en lille mængde Nutella til blandingen for at give en chokoladesmag.

Espresso martini er en populær cocktail, der er blevet en fast favorit på mange barer og restauranter over hele verden. Det er en drink, der er perfekt til at nyde efter middagen, på en aften i byen eller som en pick-me-up i løbet af dagen.

Fang en god klassisk opskrift på Espresso Martini herunder:

Espresso martini

Kaffe-drinken!

1 portioner

5 minutter

Forberedelse: 0 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 5 minutter

Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 cl stærk kaffe el. espresso
  • 4½ cl vodka
  • 1½ cl kaffelikør
  • 1½ cl sukkersirup

Fremgangsmåde

  1. Lav espressoen og lad den køle af i et par minutter. Tilsæt espresso, vodka, kaffelikør og sukkersirup i en shaker med isterninger.
  2. Ryst blandingen i ca. 10-15 sekunder, indtil den er godt blandet og afkølet. Hæld blandingen i et cocktailglas. Pynt med et par kaffebønner eller drys lidt kakaopulver på toppen, hvis ønsket.

2023-02-17T13:13:15Z dg43tfdfdgfd