STAUNING WHISKY ER DET FøRSTE DANSKE DESTILLERI TIL AT VINDE PRESTIGIøS PRIS TIL WORLD WHISKIES AWARDS

Stauning Whisky har endnu en gang cementeret deres status på whiskymarkedet som nogle af branchens bedste.

I går høstede de en række prestigefyldte priser i årets World Whiskies Awards i London - hele to priser blev det til for det vestjyske destilleri og markerer hermed første gang, at det dansk destilleri vinder ved den globale uddeling.

De to priser var henholdsvis følgende:

Verdens bedste single cask rye whisky - og den omtalte vinderflaske går under navnet Stauning Rye Maple Syrup Cask Finish Cask 517.

Årets mest bæredygtige destilleri. 

”Det er en rigtig stor ting for et dansk destilleri - for her dyster vi altså mod de helt store whiskylande som Skotland, Irland og USA. Vi har altid gjort tingene på vores egen måde, fulgt vores mavefornemmelse og eksperimenteret. Vi prøver altid at skubbe til, hvad en whisky er og hvad den kan smage af – og smage noget, som ingen har smagt før,” siger medstifter af Stauning Whisky, Alex Munch.

Kæmpe kadeau til dansk whisky, som igen sørger for, at lille Danmark kommer på verdenskortet, når det kommer til den ædle kunst at lagre god whisky.

”Der er lavet whisky i Skotland i over 500 år, så der er en masse historie, som vi dyster mod. Men vi mærker at både erfarne whiskydrikkere og de yngre generationer bliver mere og mere interesserede i at prøve noget nyt. Så vi vil blive ved med at forene håndværket med nye idéer,” siger Alex Munch.

Stort tillykke til Stauning Whisky!

2023-03-31T12:44:00Z dg43tfdfdgfd