SPANSK SHERRY OG DANSK RUGWHISKY FORENES I NY STAUNING-KREATION

Stauning Whisky har været i laboratoriet igen og lanceret en ny, limiteret whisky i deres ikoniske Whisky Studio-serie.

Her forsøger de at fusionere den vestjyske mentalitet og de vindblæste omgivelser med inspiration i elementer fra udlandet.

I denne omgang har de vendt kompasset mod Jerez, som er hjemstaden for den ikoniske sherry. 

Den går under navnet Stauning Rye Sherry Cask Finish - den laves på gulvmaltet dansk rug og lagres på amerikanske egetræsfade efterfulgt af håndplukkede Oloroso og Moscatel-sherryfade fra Jerez i Spanien.

Smagsprofilen resulterer i en frugtig, aromatisk og fyldig whisky, der er tilegnet at blive nydt neat.

”Sherry er ved at få en genkomst, og i Jerez, hvor al sherry produceres, lagrer de traditionelle producenter også deres egen spanske brandy på både sherryfade og amerikansk eg, ligesom vi gør med den nye Sherry Cask. Der er en lang tradition for at bruge sherryfade til skotsk whisky, men det ses stort set aldrig med rye whisky. Det nye udtryk er vores bud på en ”new world” rugwhisky i perfekt harmoni med sherryens kvaliteter,” siger Alex Munch, der er medstifter af Stauning Whisky.

Flasken kom på gaden d. 21. juni i 3500 eksemplarer til 745 kroner flasken.

Smagsnoter: vanilje, karamel og enghonning, der efterfølges af fennikel, tobak, sort te og Sevilla-appelsiner. Afslutningsvis finder man figner, karamel, tobak og Demerara rørsukker med bløde toner af karamelliseret eg. 

2024-07-09T12:42:23Z dg43tfdfdgfd