GRILLET JOMFRUHUMMER

Grillet jomfruhummer er en delikatesse, der bringer smagen af havet direkte til din tallerken. Denne ret er ikke kun lækker og imponerende, men også utroligt nem at tilberede, hvilket gør den perfekt til sommerens grillfester og hyggelige middage under åben himmel.

Jomfruhummer, også kendt som langoustine eller Norway lobster, er en mindre slægtning til hummeren og findes ofte langs de europæiske kyster.

At grille jomfruhummer er en fantastisk måde at fremhæve dens naturlige sødme og bløde tekstur. Grillningen tilfører en let røget smag, som komplementerer det sødmefulde kød perfekt.

Denne tilberedningsmetode er også hurtig og nem, hvilket gør den ideel til både erfarne kokke og nybegyndere i køkkenet.

Udover at være utrolig velsmagende, er jomfruhummer også en sund kilde til protein og lavt på fedt. Den indeholder også vigtige næringsstoffer som omega-3 fedtsyrer, vitaminer og mineraler, der bidrager til en sund kost.

Når du køber jomfruhummer, er det vigtigt at sikre, at de er friske. Her er et par tips til at vælge de bedste jomfruhummere:

Før du går i gang med at grille, er det vigtigt at klargøre jomfruhummerne korrekt. Skyl dem grundigt under koldt vand og fjern den sorte tarmstreng for at sikre en ren smag. Ved at halvere dem på langs får du en flot præsentation og gør dem lettere at grille jævnt.

For at opnå det bedste resultat, er det vigtigt at have en forvarmet grill. En varm grill sikrer, at jomfruhummerne får den ønskede grillede smag og en let ristet skal. Det er også vigtigt at pensle grillristen med olie for at undgå, at skaldyrene hænger fast.

Fang opskriften herunder:

Grillet jomfruhummer

Nemt og lækkert!

2 portioner

16 minutter

Forberedelse: 6 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 10 stk jomfruhummere
 • 4 spsk. olivenolie
 • 2 tsk hvidløg, revet
 • 1 stk citron, økologisk
 • 2 spsk. persille, finthakket
 • 2 tsk salt + peber

Fremgangsmåde

 1. Skyl jomfruhummerne grundigt under koldt vand. Skær jomfruhummerne igennem på langs fra hoved til hale med en skarp kniv. Fjern forsigtigt den sorte tarmstreng.
 2. I en skål, bland olivenolie, finthakket hvidløg, citronsaft, citronskal, frisk persille, salt og peber. Pensl jomfruhummerne generøst med marinaden. Lad dem gerne trække i marinaden i 10-15 minutter.
 3. Forvarm grillen til middel-høj varme. Placer jomfruhummerne med skæresiden nedad på grillen. Grill dem i ca. 3-4 minutter på hver side, eller indtil kødet er hvidt og uigennemsigtigt, og skallen er let ristet.
 4. Fjern jomfruhummerne fra grillen og anret dem på et fad. Pynt med ekstra frisk persille og eventuelt lidt ekstra citronsaft.
 5. Server jomfruhummerne med friskbagt brød og en simpel salat for et lækkert måltid. En aioli eller hvidløgsdip kan også være en god tilføjelse som tilbehør.

2024-07-09T19:22:15Z dg43tfdfdgfd