COCKTAILSHAKER

Hvad er en cocktailshaker?

Cocktailshakere er en essentiel del af ethvert cocktailbars arsenal og er blevet synonym med håndværket bag at blande en god drink. Men hvad gør en god cocktailshaker, og hvad er forskellen mellem de forskellige typer?

Funktionen af en cocktailshaker er at blande ingredienserne til en drink sammen, samtidig med at den giver en iskold temperatur. Dette er afgørende for mange cocktails, især de, der er lavet med citrusjuice eller mælkebaserede ingredienser, som begge skal rystes med is for at blive emulgeret og blødgøre smagen. Cocktailshakere kan også bruges til at blande ingredienser, der ikke blandes nemt med en ske eller en anden metode.

Der er tre typer cocktailshakere: Boston shakeren, Cobbler shakeren og Parisian shakeren.

  • Boston shakeren består af to dele: en stor, metalbeholder og en mindre, metal- eller glasbeholder. Boston shakeren er den foretrukne shaker for professionelle bartendere, da den giver mere plads til at ryste og mere kontrol over drinken.
  • Cobbler shakeren består af tre dele: en metalbeholder, en integreret si og en cap, der bruges til at tætne shakeren. Cobbler shakeren er nemmere at bruge for begyndere, da den har en integreret si og er mindre rodet at arbejde med.
  • Parisian shakeren er en kombination af de to andre og består af en stor, metalbeholder og en mindre, metalbeholder med en indbygget si. Parisian shakeren er en mere stilfuld mulighed og giver mulighed for at ryste med mere præcision, da den mindre metalbeholder kan placeres tættere på isen. 

Uanset hvilken type cocktailshaker du vælger, er det vigtigt at ryste din drink ordentligt. Shakeren skal være tæt og vendt mod den hårde del af dine hænder for at undgå spild. Ryst også kraftigt for at blande ingredienserne og give den ønskede, iskold temperatur.

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

2023-03-01T12:04:42Z dg43tfdfdgfd