5 FRUGT OG GRøNT DU ALDRIG BøR SKRæLLE

For de fleste af os er en grøntsagsskræller et vigtigt køkkenredskab. Og selvom det bestemt er praktisk til tider, stopper vi nogensinde op for at overveje, hvor ofte vi faktisk skal bruge den?

Eller hvor meget tid, energi og værdifuld næring spilder vi, når vi fjerner en grøntsags ydre lag af økologisk godhed og smider den i skraldespanden?

Læs også

Han smider en citron i vasken: Når du ser hvorfor vil du gøre det samme

Ifølge Dr. Amy Lee, Head of Nutrition for Nucific, indeholder skrællet af mange af disse frugter og grøntsager faktisk værdifulde fibre, antioxidanter og andre vitaminer: uerstattelige ernæringsressourcer, som vi ofte helt ignorerer.

Her er fem frugter og grøntsager, du bør holde væk fra din skræller.

1. Kartofler

Uanset om vi skræller dem eller rister dem hele, havner skrællet næsten altid i ja, skraldet. Men ifølge Dr. Lee kan skrællen indeholde "betydelige mængder kalium" sammen med "masser af fibre."

Hvis du smider skrællen ud skærer du cirka halvdelen af ​​de kostfibre væk, som kartoflen har at tilbyde, sammen med 25 procent af dens kalium.

2. Aubergine

Italiensk visdom ville have os til at tro, at de lilla skind er bitre og seje, men sådan er det faktisk ikke helt. Virkeligheden er, at auberginens skind ofte hjælper med at holde skiverne intakte, når kødet tilberedes og blødgøres, hvilket gør retter som auberginekoteletter og auberginemanicotti mulige.

Derudover indeholder skrællet ifølge Dr. Lee også et anthocyanin kaldet nasunin, som er et værdifuldt næringsstof, der hjælper med at beskytte hjerneceller og lette blodgennemstrømningen til hjernen. Det skriver Delish.com.

3. Æbler

Det er rigtigt, at æblets indre indeholder et væld af værdifulde næringsstoffer, herunder vitamin A og C, kalium og calcium, men skrællen indeholder betydeligt større mængder og i mere koncentrerede niveauer. At du skræller æblerne er ikke kun spild af tid, men et stort spild af næringsstoffer.

Og hvis du absolut skal skrælle dine æbler (måske fordi du er forældre til et barn, der absolut nægter at spise æbler med skræl på?), så smid dem ikke væk! Bland disse skræller med lidt kanelsukker og smid dem i ovnen til en omgang æblechips.

4. Fersken og Kiwi

"Pelsen" på disse frugter kan være en deal-breaker for nogle, men ifølge Dr. Lee er det pelsede skræl fyldt med fibre og vitaminer, der kan have en stor indvirkning på vores fordøjelsessundhed og immunitet.

Kiwi-skræl er ifølge Dr. Lee særligt høj i vitamin E, en vigtig antioxidant, der fremmer immunitet. Hvis du er kræsen med hensyn til tekstur, er der en chance for, at du er ligeglad med, hvor mange værdifulde næringsstoffer der er skrællet.

Men før du smider hele ideen i skraldespanden (sammen med skrællerne), skal du bare lige overveje: Lægger du virkelig mærke til den tekstur, når den er blevet kogt ind? Eller når det er blevet hakket i mundrette stykker og blandet til en salsa? Der kan være nogle tilfælde, hvor du kan efterlade skrælleren.

5. Citrusfrugter

Okay, man plejer at skrælle citrusfrugter, men man skal bestemt tænke sig om en ekstra gang, inden man lige smider skrællerne ud. Selvom de ikke kan spises rå, er citron-, lime- og appelsinskaller gode til at gnide ind i sukker, dyppe i sirup eller - når ferien nærmer sig - slik til at lave din egen hjemmelavede frugtkage eller tærter. Når alt andet fejler, så gem skræl til din negroni og pral til dine venner om de nyfundne sundhedsmæssige fordele ved din cocktailtime.

Læs også

Aftensmadsfavorit solgt i REMA 1000-butikker over hele landet tilbagekaldes

2023-08-29T09:34:57Z dg43tfdfdgfd