Mad og drikke

Trending:


Spaghetti carbonara: den rigtige opskrift

Sådan laver du en af de mest berømte pastaretter i verden. Der er ingen parmesanost, ingen grana padano, ingen bacon, og der anvendes udelukkende spaghetti.


Disse røde flag skal du holde øje med, når du spiser ude

At spise ude kan være en fantastisk oplevelse, især hvis restauranten er ren, servicen er god, og maden er fortræffelig. Men desværre er det ikke altid tilfældet. God hygiejne er netop nu vigtigere end nogensinde. Pandemien er endnu ikke ovre, og restauranterne har måttet træffe yderligere foranstaltninger. Men der er også mange andre faktorer, man skal have in mente, når man vælger et sted at spise ude. I dette galleri viser vi alt det, man skal være opmærksom på, heriblandt menuen og personalets opførsel. Klik videre og hold øje med disse røde flag, når du spiser ude næste gang.


Overraskende anvendelsesmuligheder for øl

Hvis du går rundt og tror, at øl kun er noget, man kan drikke, så tager du fejl. Mennesket har produceret øl i over 5000 år, så naturligvis er der nogle kloge hoveder, der har fundet på andre anvendelsesformål. At drikke øllen er nok det bedste formål, men der er andre ting det kan anvendes til - en hel del faktisk! Klik videre og se selv!


Pumpkin Pie Brownies

Brownie til efterår!


Penne all'arrabbiata: en pastaret, der er en ægte evergreen i det italienske køkken

En af de mest berømte og mest spiste pastaretter i Italien er pasta all'arrabbiata. Her er, hvad denne meget nemme opskrift består af.


Vidste du, hvor disse kendte fødevarer oprindeligt stammer fra?

Verden omkring os er stor, mangfoldig og ældgammel. Gennem århundrederne er krige blevet kæmpet, lande er blevet invaderet, og sult har tvunget folk til at forlade deres lande. Alt dette er været skyld i, at utallige kulturelle udvekslinger af ingredienser, retter og traditioner har fundet sted siden tidernes morgen. Det betyder også, at mange af de fødevarer, vi kender og elsker, har gennemgået store forandringer. Mange af de fødevarer, du forbinder med et bestemt land, kan faktisk stamme fra et helt andet sted. Gennemse galleriet og find ud af, hvor disse kendte og populære retter i virkeligheden stammer fra.


Mynte: en plante til at lindre fordøjelsessmerter. Sådan bruger du det.

Mynte er en let at finde plante med en meget frisk smag, der kan berige mange retter og bruges om sommeren til at friske os op. Det har også gavnlige egenskaber med antispasmodiske egenskaber for fordøjelsessystemet.


De 5 stærkeste retter i verden

Næsten alle disse specialiteter kommer fra Asien eller Sydamerika. I disse regioner, især i de fattigere lande, har krydderiet to vigtige funktioner: det giver en hurtig mæthedsfornemmelse og er et naturligt antibiotikum mod bakterier og vira.


Hokkaido Fritters

Lækre græskar-frikadeller!


Basale færdigheder i et køkken? Dine gæster vil elske disse opskrifter

Madlavning kan virke som en vanskelig opgave for mange mennesker, hvor selv enkle ting som at koge et æg eller lave en suppe pludselig er yderst kompliceret. Men de følgende retter ændrer dette. Ikke alene er de nemme at tilberede - de smager også så godt, at de vil vække opsigt blandt din familie og venner! Find ud af, hvordan du med nogle grundlæggende færdigheder i køkkenet kan imponere dine gæster.


De bedste retter til et perfekt efterår

Når temperaturen falder, og det bliver tidligt mørkt, bør en middag med venner være en tid til at genopfriske og forkæle sig selv med varme, hjertelige og velsmagende retter.


Øl får konkurrence ved Oktoberfesten

Det kan ikke passe, tænker mange sikkert. Men den er god nok. Nu kan man også købe glühwein til Oktoberfesten.


5 retter med svampe perfekt til efteråret

I dag præsenterer vi fem svampespecialiteter, som vi er sikre på, at du vil nyde.


Restaurant-anmeldelse: Restaurant NENI

Autentisk, mellemøstlige måtider!


Den perfekte opskrift på mormors lasagne

e Lasagne er en klassisk bagt pastaret, der er typisk for det italienske køkken, især for Emilia Romagna, nærmere bestemt Bologna, og derfor kaldes den også Lasagne alle Bolognese. Baseret på en type frisk æggepasta i form af rektangler kaldet "Lasagne", som først samles i en bageform og fyldes i lag med kødsauce, bechamel og parmesanost, og til sidst bages i ovnen, hvor alle ingredienserne bindes sammen til en Pasticcio.


Tiramisu, den perfekte opskrift på denne berømte dessert

Hvad er ingredienserne til at lave en fremragende tiramisu?


Er "Fettuccine Alfredo" virkelig en italiensk opskrift?

Fettuccine Alfredo" er en af de mest populære italienske pastaretter i USA. Mange italienere spørger sig dog, om den virkelig eksisterer. Hvorfor kalder ingen i Italien pasta med smør og parmesanost "Fettuccine Alfredo"?


De fem bedste fødevarer i verden

Hvad er de bedste retter i verden? Udvalget af retter, som man skal prøve mindst én gang i livet, er virkelig varieret, lige fra thailandske og kinesiske retter til mexicanske, italienske og amerikanske retter - en rigtig kulinarisk verdenstur.


Pasta og ærter, en hurtig og sund ret, der er meget nem at lave

Opskriften på cremet pasta og ærter er en klassisk italiensk ret, en frisk pastaret, der er perfekt til en hurtig, men velsmagende frokost. Neapolitansk pasta og ærter er enkel og tilberedes ved at koge det hele i samme gryde som pasta og bønner, men med kort pasta som tubetti eller ditali. Andre lækre varianter er med bacon, tun, svampe eller skinke og fløde.


FAKTA: Sammensæt et sundt og solidt morgenmåltid

* Sammensæt et næringsrigt måltid ved at sørge for, at der er en kilde til henholdsvis kulhydrat, protein og fedt. * Kulhydrat kan være i form af et morgenmadsprodukt, rugbrød eller andet brød. Du kan også koge grød af forskellige kornsorter. * Proteinkilden kan være mejeriprodukter som mælk, yoghurt eller ost. Det kan også være æg. * Fedt kan komme fra avocado, mandler, andre nødder, smør eller nøddesmør. Kilde: klinisk diætist Karina Arleth...


Håbefuld mini-smugler: Forsøgte at gemme marihuana i citron

En 23-årig udenlandsk mand kom onsdag på besøg i Danmark. Han var kreativ, men ikke kreativ nok. Han ankom til grænsen i Rødbyhavn i en bus, som politiet kontrollerede. ddd Det viste sig, at manden havde en citron i sin taske. Men ihærdige toldere inspicerede citronen nærmere. De grundige undersøgelser afslørende, at der var gemt fem gram marihuana...


Mousse med fløde, mandler, mirin og bær

Denne creme serveres i et lille glas og er lavet af rester fra tilberedning af tærter. I køkkenet skal du bruge alt, selv rester.


Græske squashfrikadeller (Kolokithokeftedes)

Sprøde sunde og nemme snacks med squash og courgetter!


Hvad spiser du i Island? Her er de mest berømte opskrifter

I alle lande findes der særlige opskrifter. Island er et land, hvor du, hvis du nogensinde rejser dertil, vil få mulighed for at spise meget mærkelige fødevarer, som du helt sikkert aldrig har spist før.


Bagt græskar med tamari og marjoram: en enkel og velsmagende opskrift, der vil overraske dig

Det er en af de retter, hvor man med et minimum af indsats kan opnå gode resultater med et minimum af indsats. Og så er det billigt, hurtigt og nemt. Du kan endda tilberede den i sidste øjeblik... du vil ikke blive skuffet. Bagt græskar er et godt tilbehør, men du kan også servere det som en forret eller en lille aperitif. Kort sagt, hver gang du stiller en gryde fuld af ristet græskar midt på bordet, vil det hurtigt forsvinde. Græskar har en særlig smag, der virker "næsten kødagtig", hvilket selv folk, der ikke er vilde med grøntsager, normalt kan lide. Det skyldes marinaden af sojasovs med hvidløg og merian. Du kan også sagtens bruge denne marinade med andre grøntsager, fantasien har ingen grænser (og det er også rigtigt, at græskar ikke er tilgængelige hele året rundt). Men jeg vil sige, at det passer bedst med græskar.


FAKTA: Lad dejen hæve og slip for overmætheden

* Bliver du overmæt og meget tørstig efter at have spist pizza, skyldes det med al sandsynlighed, at dejen ikke har hævet længe nok. * Læs grundigt på pakken på melet, og følg den anbefalede hævetid. * For at få det bedste resultat bør dejen stå på køl i minimum otte timer. * Hvis dejen har fået lov til at gære, som den skal, bliver den let og luftig, og du kan sagtens spise en hel pizza uden at blive oppustet og tør i halsen. Kilde: pizzakok og...


Blåbær og kokosnøddecreme

En sund og enkel snack, der perfekt kombinerer smagen af blåbær og kokosmælk med friske blåbær og grofthakkede pistacienødder. Denne cremede dessert er meget sund og har en smuk farve takket være blåbærsyltetøjet. Tilberedningen af denne dessert er virkelig enkel. Og resultatet er garanteret.


Opskriften på den ægte, gammeldags amatriciana

Amatriciana, eller "matriciana" på romansk, er en pastasauce, der har fået sit navn fra Amatrice, en by i provinsen Rieti, som indtil 1927 lå i Abruzzo. De vigtigste ingredienser er bacon, pecorino-ost og tomat.


FAKTA: Kast dig ud i flamberingens kunst

* Man kan flambere med al spiritus. Jo højere alkoholprocenten er, jo nemmere antændes væsken. * Start med at hælde en lille smule spiritus på panden, og antænd det. Du skal sætte ild til dampene - ikke til væsken. * Kan du ikke få ild i dampene, kan du tilsætte lidt mere spiritus. * Du kan vælge at varme spiritussen en smule op i en lille gryde, inden du hælder den på panden, så antændes den lettere. * Sluk for emhætten, og fjern eventuelt...


Yoghurtboller

Svampede og bløde!


Hasselback Bearnaise

Flødekartofler med en upgrade!


De 5 dyreste fødevarer i verden

Ville du bruge 220.000 euro på at skrabe et æg eller nudler over en klumpet tingest, der ligner en kartoffel, men lugter af hvidløg, våd jord og endda en smule ammoniak? Men det er langtfra den eneste prestigefyldte fødevare, hvis forbrug kan være særlig dyrt. Her er nogle af de dyreste fødevarer i verden.


De bedste kager at lave om efteråret

Vores kager fra oktober, der skal laves med sæsonens frugt. Fra æbletærte til pære- og chokoladekage - nyd den bedste del af efteråret


Cowboytoast

Nemme toast med oksekød og bløde løg!


Kødboller: Sådan laver vi dem i Italien

Vil du lave perfekte kødboller? Som altid skal du starte med førsteklasses ingredienser.


Dine alkoholsjatter kan tage madlavningen til et nyt niveau

Har du en sjat portvin, øl eller rom stående tilbage efter en god middag eller fest, kan den bruges til mange ting i køkkenet. To kokke giver her deres bud.


Pizzaovne går som varmt brød: Disse ting skal du have styr på

Du kan gøre det nemt, eller du kan nørde helt igennem, hvis du springer ud som pizzabager derhjemme.


Pandekogte røde roer med umeboshi

En meget hurtig, farverig og velsmagende opskrift, der vil overraske dig med sin eksplosion af smag fra første bid. Umeboshi er et populært krydderi i det japanske køkken, som er fremstillet af saltede blommer. Der anvendes normalt japanske blommer, dvs. frugter fra Prunus mume-træet, der er modne, og som normalt anvendes. Den naturlige farve er orangebrun på grund af indholdet af caroten; ofte foretrækkes det dog at farve umeboshi til en mere behagelig rød farve. Farvningen sker ved hjælp af bladene fra shiso, en aromatisk plante. Umeboshi har en udpræget syrlig og salt smag, som hovedsagelig skyldes, at blommerne lægges i salt.


5 perfekte efterårsingredienser til dine opskrifter

De 5 perfekte sæsonbestemte ingredienser i køkkenet.


Kantarel-pizza

Simpel efterårsvenlig pizza Bianco.


Glutenfri Linzer-kiks

Vi præsenterer en sund - og derfor gluten-, mælke- og sukkerfri - version af den berømte østrigske kiks. Disse småkager må man ikke gå glip af i juletiden, men det betyder ikke, at de ikke kan bages når som helst på året. Du kan derimod eksperimentere og bruge forskellige typer syltetøj, hasselnøddecreme eller mørk chokolade. Resultatet er altid fremragende :-)


Grønkålsfrikadeller

Sprøde, sunde grøntsagsdunser!


Spiseredskaber og bordetikette rundt om i verden

Vores madvaner afhænger i høj grad af kultur og historie - og det gør de redskaber, vi bruger til at levere maden til vores mund også. Mange af os er vant til at bruge en form for bestik, når vi spiser, men når vi ankommer til et andet land, finder vi hurtigt ud af, at det ikke altid er tilfældet. At kende til bordetiketten i forskellige lande giver os et forspring, når vi skal socialisere med de lokale, forhindrer os i at gøre noget anstødeligt, og hvem ved, måske finder du ud af, at du foretrækker det langsomme tempo ved at spise grillmad med metalspisepinde eller det praktiske i at erstatte tallerkener med brød. Klik videre for at se, hvordan spiseredskaber ser ud rundt omkring i verden.


Meget enkel græskarsuppe

Græskar er en af mine yndlingsingredienser fra efteråret til slutningen af vinteren. Min absolutte favorit er pumpkin delight, som har en hård grøn skal, men kødet er lysende orange og meget velsmagende, ellers er det hokkaido. Jeg laver denne velouté ofte, den er utrolig enkel, men med et garanteret resultat. Den har endnu ikke skuffet mig. Græskarsuppe er en klassiker, som man ikke må gå glip af. Jeg tilbereder den ofte og på forskellige måder. Nogle gange skal du bare tilføje lidt ingefær eller fortynde den med kokosmælk og lidt gul karry for at gøre den anderledes. For godt.


Mulligatawny

Krydret, indisk og varmende suppe.


Sådan laver du en meget enkel tiramisu uden mascarponeost

Opskriften på tiramisu uden mascarpone er en perfekt idé, hvis man er på slankekur eller forsøger at holde en kontrolleret kost med hensyn til fedtindtag. Den resulterende dessert er faktisk meget kaloriefattigere end den klassiske dessert, nemlig 150 kcal pr. portion i modsætning til ca. 350 kcal pr. portion.


Sfincione: Siciliansk Pizza

Brødkrumme-pizza!


Vidste du, at disse madvarer kan fryses ned?

I en travl hverdag leder vi konstant efter måder at spare tid og penge. Der er flere ting, man kan gøre for at spare tid i køkkenet, men generelt er fryseren vores bedste ven. Mange af os kender til forskellige madvarer, der kan fryses, såsom kød, fisk, frugt og grønt, is og pizza. Og selvom disse madvarer er gode at fryse, er der faktisk meget mere, der sagtens kan fryses. Madrester ender oftes med at blive smidt ud, men mange af de madvarer, vi smider væk hver dag, kan faktisk holde sig længere, hvis man bare fryser dem. Nogle af os tøver måske lidt ved tanken om at fryse visse madvarer - enten fordi vi tror, de kun kan spises, når de er friske, eller fordi vi ikke ved, at de kan fryses. Har du for eksempel nogensinde overvejet at fryse æg eller chips? Eller hvad med mælk og mel? I dette galleri kan du finde en liste over madvarer, der kan fryses. Som en ekstra bonus inkluderer vi også nogle tips og tricks til at gøre livet lettere i køkkenet. Er du klar til at spare lidt tid og undgå madspild? Så klik videre!


Spaghetti aglio, olio e peperoncino: hurtig og nem

Opskriften på en af de mest berømte pastaretter i Italien. Den klassiske, når du bliver sulten ved midnat.