MINIMALISTISK, MEN AMBITIøS MADBOG DYKKER NED I ALT DU BøR VIDE OM CHILI

I et skønt samarbejde mellem en af Danmarks førende chilieksperter, Lene Tvedegaard, og den passionerede matematiker med smag for madhistorie, Gunvor Maria Juul, er der blevet kreeret en chilibog, som indeholder stort set alt, du bør vide om chili.

Det kan godt være lidt et uoverskueligt projekt at begynde at nørde chili - men vi kender vist alle sammen, at når man først har smagt andet end den konventionelle røde chili i supermarkedet? så er der ingen vej tilbage. 

Og skulle du mangle en overskuelig, nem og enkel måde at få et overblik over chiliens verden på - så skal du kigge nærmere på bogen, Chili: de milde, smukke og hotte.

Ud af de tusindvis af sorter af chili på verdensplan har de to madkyndige chili-eksperter dykket ned i 41 favoritter, som bliver beskrevet med smag, styrke, egenskab og nuance.

Disse 41 forskellige chilier danner fundament for yderligere udforskning af alt fra chiliens historie til hvordan man dyrker chili i vores danske klima.

"Chili er ikke bare chili," lyder det fra forfatterne, som fortsætter: 

"Der er stor forskel i smag, former og farver sorterne imellem. Chili kan sa? meget mere end at være det hotte indslag i mad eller en styrkeprøve i udholdenhed. Styrken ramt delikat er en fantastisk smagsforstærker pa? linje med salt og sukker. Og aromaerne i frugtkødet kan variere meget, fra for eksempel mango til æble – det skal selvfølgelig udnyttes."

Det er en lille hyggelig almanak til husbehov, som gør, at man ikke behøver at sidde med Bibel-tunge bøger for at fordybe sig i noget - den er både en god begynderbog til chili-passion og for mange almene mennesker den eneste chilibog, du får brug for!

Med skønne illustrationer, simple forklaringer og nemme vendinger får man på ingen tid et gigantisk indblik i chiliens verden - alt fra, hvordan den er opbygget, hvor styrken reelt sidder og hvilke smagsmæssige egenskaber, man kan finde bag den famøse ild i munden.

Lyder det som noget for dig? Så hop ind herunder og fang et eksemplar.

Så er du klar til chilisæsonen!

Chili: De milde, smukke og hotte

Sideantal: 96

Vejledende udsalgspris: 99 kroner

2022-11-25T13:35:34Z dg43tfdfdgfd