DEN STORE GUIDE TIL øL-JULEKALENDER 2022

Der findes et utal af forskellige former for julekalender hvert eneste år - hvad enten man er til chokolade og lakrids, eller mere ønsker en kold øl, portvin eller måske marmelade.

Det er efterhånden kun fantasien, der sætter grænser!

Vi har i år lavet vores klassiske julekalender-guide, som tager de mest spændende julekalendere på markedet - den kan du læse lige her: Den store julekalender-guide 2022.

I år har vi dedikeret en ekstra artikel til øl! Der findes en masse spændende, velsmagende og opfindsomme julekalendere på ølmarkedet, og vi har fremhævet nogle af de mest interessante i år - både dem, som byder på øl hver eneste dag op til jul og dem som har gemt godterne til adventspakkerne.

Vi har deusden også hentet inspiration i det store udland, hvor en lang række ølproducenter har givet deres besyv med, hvordan man skruer en solid øl-julekalender sammen.

Herunder finder du listen over nogle de mest interessante øl-julekalendere i 2022:

To Øl

Det funky bryggeri er tilbage med deres fantastiske øl-julekalender, som tager dig med bag gardinerne i deres eksperimenterende labrotatoium af spændende bryg - hver dag byder på en unik smagsoplevelse, som kan tangerer i alt fra den tunge, sirupsagtige stout til en liflig IPA med smæk på humlen. To Øl har i mange år stået bag mange sjove og interessante bryg, som virkelig ændrer gamet med nogle alternative og nytænkende idéer - med velsmag og opfindsomhed som rød tråd. Alle sammen med sjove, opfindsomme navne og utroligt smukke og dekorative dåser - en sublim petriskål klassikerne, de mærkelige, de nye og nogle brygget eksklusivt til To Øl-julekalenderen i 2022.

Pris: 795 kroner

Amager Bryghus

Sjælen af Amager og de gode folk i det nabolag er blevet indkapslet i bryghuset og ikke mindst i essensen og DNA’et i deres julekalender. Absurd fede, opfindsomme, grænseoverskridende og bad-ass designs pryder årets julekalender, hvor hver dåse fortæller en lille aparte julehistorie eller fiktionel historie om karakteren på billedet - og mens man lader sig hypnotisere af de fantastiske fortællinger og designs, så brager smagen derudaf med fokus på alt fra tunge Barley Wines til benhårde DIPAs - 24 forskellige øl med en lille ekstra overraskelse hele vejen til juleaften, som sørger for at tilsøde tilværelsen i en hård, energisparende tid. Kalenderen bugner af et par klassiske bryg, juleklassikerne og en håndfuld nye bryg - det er den perfekte introduktion til det fantastiske bryghus, hvor du får deres håndværk ind under huden!

Pris: 1095 kroner

Åben Bryghus

De gode folk hos Åben Bryghus er klar til at vise deres ikoniske bryg i en ny julekalender, som går efter taktstokken ‘12 days of Christmas’. Fordelt på 12 forskellige låger får du et glimt af, hvad bryghuset har at byde på - et herligt potpourri af old-school-klassikere, som enten er blevet perfektioneret med moderne teknikker eller et anderledes twist. Vi snakker alt fra deres famøse Imperial Stout Super Moon, som sætter stor fed streg under cremet, fyldig øl, eller måske deres let pikante og smagfulde Berliner Weisse brygget med citron og Timian. Et frisk, anderledes og interessant ensemble, som for alvor bringer julestemningen i top, samtidig med at de læskende øl bringer tankerne frem til den kommende sommer og sol!

Pris: 495 kroner

Kihoskh

Her har vi fingrene i et par kyndige eksperter, der tager dig i gennem nøje udvalgte og særdeles interessante øl fra ind- og udland. Baseret fra en hyggelig butik, bar og ølklub sørger de gode folk fra Kihoskh for at rydde mellemleddet mellem dig og de forvirrende mange øl på hylden i ølbutikken - de har taget valgene for dig og sørget for at drage dig med på et fantastisk øl-eventyr, der både byder på årets julebryg fra forskellige udbydere såvel som øl, de mener, du bør blive introduceret til. Alle er håndplukket og nøje udvalgt, som var du til en ølsmagning hos kendere, der virkelig forstod, hvad ølhåndværk er - så rimer december på feinschmeckeri på ølfronten!

Pris: 1099 kroner

Mikkeller

Mikkeller åbner dørene til deres storslåede skattekammer af forskellige, unikke, geniale bryg i deres årlige julekalender! Kalenderen dykker ned i øl-universet med fokus på at frembringe både essensen af, hvad Mikkellers håndværk står for og hvad der rør sig på markedet lige nu - julekalenderen har 24 forskellige øl, hvor de er blevet nøje udvalgt til at være en blanding af nye bryg såvel som ikoniske klassikere, der fik Mikkeller på verdensmarkedet. En skøn julekalender med bred variation i både øltyper og smage, som gør, at du hele vejen op til jul har en voksen bland-selv-slik pose af gyldne dråber til at klare de mørke vintertimer!

Pris: 1000 kroner

Thisted Bryghus

Thisted Bryghus er som altid på banen med deres skønne ‘Brygmesterens’ julekalender, hvor en perlerække af deres bedste bryg bliver serveret. Det er dansk kvalitetshåndværk over hele linjen og så er de utrolig gode til at lave afmålte øl, som er høje i styrken men med en tøjlet smag, saft og kraft - alt fra den ikoniske Limfjordsporter til en skønherlig Porse Guld. Det er klassisk, det er simpelt og det er smagfuldt. Det er lidt ligesom, når man har et yndlingsbryggeri - man ved, at de kan levere, og så er det trygt og genkendeligt.

Pris: 369 kroner

Nørrebro Bryghus

Fra skarpeste skuffe i Nørrebro kan man i år få en nøje håndplukket adventskalender, som dykker ned i bryggeriets smagsunivers samt øl fra deres rebelske søster-bryggeri BRAW. Der er to øl hver eneste søndag i advent op til jul, så du enten kan fordoble din ølglæde eller dele med din partner - det er bare tilfældige øl, der er blevet smidt i adventsposen. Vi snakker prisvindere, test-førstepladser og en underskøn jule-IPA, der bestemt er værd at holde for sig selv, når denne advent indfinder sig! Det er en fin lille julekalender, som sørger for, at du kan tænde adventskransen med en kold i hånden og samtidig få et vigtigt og nøje håndplukket indblik i, hvilken ølmagi der foregår på Nørrebro Bryghus.

Pris: 250 kroner

Beery

Franskmændene er igen på banen med deres utroligt charmerende og opfindsomme julekalender, som tager dig med på en verdensrejse i øllets tegn. Igen i år er julekalenderen designet uden tal på lågerne, så man som en ‘øl-eventyrer’ skal forsøge at regne ud, hvad den næste låge er ud fra illustrationerne. En sjov lille detalje, som samtidig fortæller en lille historie om, hvad øllet bag lågen har at byde på. Der er virkelig stor variation på ølfronten, hvor en lang række af øllene er brygget eksklusivt til denne julekalender. Den perfekte julekalender til dig, der gerne både vil tage hul på det internationale marked og samtidig lære de forskellige øltyper bedre at kende hele vejen op til juleaften!

Pris: 520 kroner

Lokalbrygg

Vi har kigget over skulderen til vores gode venner i nabolandet Norge, som i år har lavet en herlig julekalender gennem firmaet Lokalbrygg, der samler landets skarpeste bryg til folket! Det er en traditionel julekalender, som samler øl fra hele 21 norske bryggerier - samt nogle enkelte øl fra Lokalbrygg selv. Hvis du er lidt rusten i forhold til kendskab af norsk øl, så er dette den ultimative introduktion og parade i, hvad nordmændene kan trylle frem, når det kommer til forskellige øl - grundet norsk alkohol-lov vil alle øllene være omkring de 4,7 procent alkohol, så der er stor fed streg under læskende, forfriskende og skarpe øl. Det er en julekalender, der både indeholder lige dele håndværk og kundskab til den ædle ølbrygningsproces, og den giver dig ret hurtigt lyst til at drage nordpå på en bryggeri-roadtrip!

 
Pris: 1399 NOK

Insel Brauerei

Her har vi fingrene i de tyske guldmedajlevindere i alskens blindsmagninger - nemlig Insel Brauerei. Når du først har stiftet bekendtskab med dem, så glemmer du dem ikke igen - både fordi, at det smager helt fantastisk, men også fordi de har et umiskendeligt design. Hver flaske er nemlig pakket i et dekorativt papirsmønster, som tager dig med på forskellige øleventyr - alt fra røverhistorier om diverse historiske sejlruter til deres ikoniske IPA-safari, hvor de store dyr agerer smag og styrke i deres india pale ale. Den importeres til Danmark fra den tyske ø Rügen og sørger for, at du får tysk øl af fornemmeste skuffe!

Pris: 699 kroner

Kalea

Hvis du drømmer om at dykke ned i tysk aficionado-øl, så er Kalea stedet for dig. De har lavet en julekalender i år, som er et tæt samarbejde mellem forskellige både familiedrevne bryggerier og mikrobryggerier - et slaraffenland af velafbalancerede øl, der spænder over alle mulige forskellige typer og lagringsgrader. Der er både klassikere, som er blevet perfektioneret og nytænkt, såvel som lækre nye bryg, der udelukkende kan findes i denne julekalender - og så får du også et hyggeligt smageglas til! Det er rendyrket nørderi i tysk øl, som dykker ned regioner og forskellige bryggemetoder - det er lidt en pendant til den danske Craftmakers Collectives, hvor man samler og fremviser en lang række af landets interessante små og spændende bryggerier på en gang.

Pris: 445 kroner

Moersleutel

Er du typen, der elsker en tung, smagfuld og kraftig øl, så er Moersleutel lige dig - de er som altid tunge i Stout-skoene, og ikke bare tung. De smager også helt i gennem fantastiske! Og på denne julekalender i år er de gået all-in på eksklusivitet - i julekalenderen er en tredjedel af øllene eksklusivt brygget til kalenderen! Der er en række klassikere at finde, som har fået Moersleutel på verdenskortet, men ellers er det primært nye bryg, som for alvor understreger, at der sker ting og sager hos deres bryggeri, som man bør holde øje med. Fem af øllene er endda Barrel Aged-stouts, så der er virkelig blevet kælet for øllene og kalenderen er designet til dig, der gerne venter på tøndelagring for at få dig en kold øl! som en lille ekstra krølle finder du også en række collabs med forskellige bryggerier i pakken - det er faktisk et rendyrket karneval af smagsoplevelser, som går i øst og vest. Stout for life!

Pris: 1230 kroner

Beercrush

Mangler du den perfekte måde at blive introduceret til det franske og belgiske ølmarked, så skal du hoppe på Beercrush og deres unikke julekalender - de har en fantastisk Discovery-julekalender, der netop dykker ned i konceptet med at blive introduceret til nogle unikke bryggerier i området og med lokal, unik smag og sjove variationer - der er alt fra tunge stouts med IPA-makeover og de friske, sommerlige Berliner Weisse, så du får alt, du har brug for til den kolde december-tid - en utrolig smagfuld og voldsomt varieret øl-julekalender, som både kombinerer introduktionen til bryggerier og øltyper på én gang i en skummende eufori!

Pris: 480 kroner

2022-11-16T08:37:25Z dg43tfdfdgfd