DANSK MAD- WHISKYBLOGGER HAR LANCERET AMBITIøS WHISKYBOG

Hvis du følger lidt med på de sociale medier, har du uden tvivl stødt på Mads Schytte fra Mad og Monopolet, som balancerer sin hverdag mellem levemanden og familiefaren i en potpourri af spændende madopskrifter, anmeldelser og tips og tricks til den gastronomiske hverdag.

Og ved siden af har han bloggen Whiskytossen, som er udgangspunktet for den nye bog: Whisky - til nye og gamle nørder.

En bog, som for alvor dykker ned i en verden af whisky. 

Selve bogen er skruet ambitiøst sammen som både underholdende læsning såvel som et nærmest altomfavnende leksikon, der dykker ned i whiskyens univers i alt fra whiskytyper, fadlagring og det enkelte whiskyhus.

Mads’ bog dykker for alvor ned i nørderi af fineste skuffe på whiskyfronten, hvor man får de nødvendige remedier til nybegyndere, der ønsker at begive sig ind i whiskyuniverset - såvel som garvede whiskydrikkere, som måske lige skal have udvidet kendskabet til lidt flere unikke flasker på markedet.

Det er en bog, som både kan læses som et ‘pensum’ fra ende til anden, hvor man i slutningen er blevet skolet i, hvad whisky reelt set er og en solid fundamental forståelse for, hvordan den skal laves, smages, lagres og nydes.

Derudover kan den også bruges som en coffeetable-book, man vender tilbage til for enten at slå op i registeret og se, hvad der står om den flaske, du måske spottede på din seneste rejse eller i supermarkedet - eller hvis du bare lige skal catche op på, hvordan det nu er med forskellen på whisky og whiskey.

Bogen er utrolig flot og velskrevet, og har en fin balance mellem tekst og billeder - billederne er præget af levende stemningsbilleder fra whiskyuniverset, mens registeret over de udvalgte whiskytyper følger en stringent, stilren tilgang flaske efter flaske.

En skøn bog, der kan nydes på mange måder - både som en lærerig og underholdende måde.

Det er tydeligt, at det er en bog skrevet af en aficionado indenfor whisky-universet - hvilket også bliver afspejlet på de spændende nytænkende whisky-cocktailsopskrifter, man finder i nogle af de sidste kapitler.

Whisky - til nye og gamle nørder er bogen til dig, der elsker whisky - eller gerne vil lære det!

Whisky - til nye og gamle nørder

Pris: 231 kroner

Antal sider: 248

2022-12-14T11:15:11Z dg43tfdfdgfd