5 PIZZA-STYLES, DU BøR KENDE TIL

Hvis du spørger italienerne, så skal det helst være så simpelt så muligt, så få ingredienser som muligt og de bedste ingredienser som muligt.

En helt simpel pizza, som ikke gemmer sig bag et slaraffenland af fyld - simpel topping, simpel tomatsauce og simpel bund.

Og vi er til dels enige. MEN - der er altså nogle absurd lækre pizza-varianter derudover i den store vidde verden.

Her snakker vi ikke bare simple hacks, hvor man putter alverdens forskelligt fyld på, eller smækker ost i crusten (eller laver crusten til små pølsehorn!).

Nej, vi snakker en decideret stil indenfor måden, pizzaen samles på.

Nok kan de få en italiensk mamma til at svinge med kagerullen, men så længe vi lige holder det imellem os, så har vi her fundet 5 forskellige typer af pizza, du bør kende til!

5 lækre pizza-typer du bør kende til

Napolitansk pizza

Så bliver det ikke mere klassisk italiensk. Fyldig skorpe, blød bund og simple råvarer af højeste kvalitet. Her finder du vores opskrift på en hjemmelavet napolitansk pizza.

Chicago-style/Deep Pan Pizza

En pizza med en tyk crust, der går op af siderne på en springform - ligesom en tærte, hvor ingredienserne lægges i omvendt. Dej, så mozzarella, derefter kød, grøntsager og til sidst tomatsauce. Det fungerer overraskende godt!

Detroit-style pizza

Her er pizzaen til dig, der elsker skorpe og gluten! Det er nærmest et kærlighedsbarn mellem et foccaciabrød og en pizza - masser af toppings og ost, men primært en stor, fluffy og sprød bund. I al sin enkelthed en pizza, som bages i et firkantet fad og fokuserer på en mere focaccia-agtig crust. Fang opskriften på Detroit-style pizza

Siciliansk pizza/Sfincione

Her er vi igen ovre i foccacia-boldgaden, hvor man får en tyk, brødet rektangel af tomatsauce, karamelliserede løg, ansjoser, brødkrummer og revet ost. En stor, glutenholdig satan, som er fyldt med smagsgivere - men kræver lidt vin i hånden.

Romansk pizza

En oftest rektangulær pizza skåret i små hapsere, som er en af de mest populære former for streetfood i Rom. Bagt med en relativ høj hydrering til en sprød, voluminøs bund og så bliver de solgt i små firkanter, som er bedre egnet til at give kunden den ønskede mængde - traditionelt bliver de nemlig solgt på vægt!

2023-01-26T12:46:12Z dg43tfdfdgfd