Privatøkonomi

Trending:


Overrask i køkkenet: Tre lækre retter med kastanjer

Med enkle midler kan du nyde en af efterårets helt store sæsonvarer, og her giver kokken tre bud på kastanjeretter, som går rent ind.


Pommes Pailles: Kartoffel-sticks aka. mini-pomfritter

Nem og hurtig kartoffel-snack!


Tlayuda: Sprødstegt tortilla med fyld

Mexicansk klassiker fra Oaxaca.


FAKTA: Chokoladeappelsiner fra Barcelona

* Julen er synonym med appelsiner og chokolade. Prøv denne opskrift, som Morten Skærved har strikket sammen efter en madoplevelse i Barcelona. * Vask et halvt kilo økologiske appelsiner, og skær dem i en halv centimeter tykke skiver. * Læg appelsinskiverne i koldt vand ét eller to døgn. Det trækker bitterstoffer ud af skallen. Skift vandet et par gange undervejs. * Læg herefter appelsinskiverne i en gryde med frisk vand, og kog ved svag varme i...


Surdejspizza: Sådan bager du hjemmelavet pizza med surdej

Sprød, luftig og saftig krumme!


Er du Kongen af Brun Sovs? Guldgrillen åbner dørene for det uofficielle DM i sovsedrikning

Er du en sovse-mester?


Gløgg-Cheesecake

En julet cheesecake!


Pommes Fondant

Smørstegte kartofler, der har fået ekstra kærlighed!


FAKTA: 5,5 time i køkkenet skal sikre guld til dansk kok

Den danske kok Ronni Vexøe Mortensen skal søndag med sit team lave mad i kampen om at blive verdens bedste.


Den store julekalenderguide 2021

Få et indblik i nogle af årets bedste julekalendere og adventskalendere!


Hvide Sande Foodfestival åbner dørene for madmekka i Vestjylland

En roadtrip til Hvide Sande?


Sprittet eller oversød: Disse uvaner smadrer din gløgg

Der er ikke meget ved en flad, oversød eller bitter gløgg. En sommelier og vinkyper med forkærlighed for gløgg guider dig uden om faldgruberne.


FAKTA: Spring over hvor gærdet er lavest

* Læg dine kræfter der, hvor du synes, det betyder noget. Overvej, om der er noget, det bedst kan betale sig at købe sig fra. Det er også meget værd at have en hyggelig dag, hvor alt ikke nødvendigvis skal laves fra bunden. * Det kan eksempelvis være at købe kirsebærsovsen - og så selv koge den med en vaniljestang og lidt portvin. * Det kan også være, du foretrækker at købe de små kartofler på glas eller købe rødkålen færdig. Den kan stadig lige...


Få din vin til at smage endnu bedre med disse tips

Lige meget om du køber billig eller dyr vin, kan du faktisk forbedre smagen på flere måder. To vinskribenter kommer med deres tips til de optimale forhold.


Lav saftig and med sprødt skind med kokkenes bedste tricks

Hvis du tilbereder en and, som du ville gøre med en kylling, bliver den forfærdeligt tør. Læs her, hvordan kokkenes små fif gør hele forskellen.


Indehygge: Lav disse kaffelækkerier på regnfulde efterårsdage

Det grå efterårsvejr kalder på forkælelse og indehygge. Læs her, hvilke kaffespecialiteter du skal servere og nørkle med i efteråret.


FAKTA: Ciderens mange faser

* Æblehøst. * Eftermodning af æblerne, hvor stivelse omdannes til sukker. * Kværning - ved at kværne æblerne inden presning øges overfladen og saftudbyttet. * Presning. * Sukkerindholdet måles, og gæringen sættes i gang. * Omstikning, hvor cideren tappes på nye flasker for at undgå bundfald og fjerne overskydende gær. * Cideren hældes på flasker. * Andengæring og modning på flaske. Kilder: Nordisk Selvforsyning og ciderbutikken Ciderrevolution....


Følg tidsplanen: Sådan laver du julemiddagen uden stress

Giv dig selv en hjælpende hånd i dagene op til jul, og hav en god plan på dagen. Så kan du let få julemiddagen i hus med overskud til hygge.


FAKTA: Corona har ændret danskernes kaffevaner

* Danskerne er blandt de mest kaffedrikkende folkefærd i verden. Men under pandemien er der solgt to ton færre kaffe på et år. * Det skyldes især, at caféerne har været lukket - og kaffeaftalerne aflyst. Kaffebranchen forventer, at salget vil normalisere sig igen. * Samtidig vinder nye kaffetyper frem. Under pandemien er der blevet solgt mere instant kaffe end normalt og flere hele bønner til gourmetkaffe og espresso. Salget af de hele bønner...


FAKTA: Rosiner er gløggens nemesis

* Rosiner i gløgg er sødt med sødt på - og drue serveret med drue. * Nogle sværger til at lade rosinerne trække i alkohol, men på den måde får du både et sprittet, sødt og svampet element i gløggen fra de udblødte rosiner. * Derfor fraråder begge eksperter faktisk, at du kommer rosiner i gløggen. * Rådet lyder i stedet, at du serverer gløggen, som den er - i vinglas og uden dikkedarer. * Hvis du insisterer på en topping, så stil et glas med...


Årets julekalender: Humørpiller af chokolade til, når fruen er i dårlig humør

Skarp 'medicin' til de kolde vintermåneder.


Sjatfest og frossen fløde i terninger sparer dig for madspild

Dine madrester kan blive til nye lækre retter, eller du kan lave en gastronomisk sjatfest for hele familien.


Få de gode konditortips til den hjemmelavede konfekt

Med en marcipanroulade, kandiseret ingefær og et par gode konditortips går du aldrig galt i byen. Læs her, hvordan det hjemmelavede juleknas står skarpt.


Spandauer - opskrift på hjemmelavet spandauere med wienerbrød og kagecreme

En evig bager-klassiker!


Ciambelline al vino: rødvinssmåkager fra Italien

Sprøde småkager bagt med rødvin!


Sådan laver du sprøde ovnfritter: Tricket til sprøde pommes frites i ovn

En god teknik til at få sprøde pomfritter i ovnen!


Michelinkokken guider: Tre lækre vegetarretter

Der er masser af muligheder i det grønne køkken, og her får du inspiration til tre retter, som kan glæde både vegetarer og kødspisere.


Hendrick's lancerer gin-syltede agurker

Galt eller genialt?